Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Απλά: Σολομός/Mirin/Παγωμένο ελαιόλαδο/Ταχίνι


Τα προϊόντα που αγπάπησα εμμονικά φέτος, δηλαδή το V slicer, οι φύτρες, οι extra hot carribean πιπεριές, το all time αγαπημένο ελαιόλαδο και το σκόρδο, σε ένα πιάτο που δεν το χορταίνω. Τη διαφορά κάνει ένα βαζάκι ελαιόλαδο που από αφηρημάδα μπήκε στην κατάψυξη.

για το παγωμένο ελαιόλαδο
μία πιπεριά carribean ψιλοκομμένη
μία σκελίδα σκόρδο, στα δύο
μερικά φυλαράκια κόλλιανδρο 

Ανακατεύουμε, βάζουμε σε ένα βάζο, γεμίζουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει. Θα είναι έτοιμο όταν μοιάζει με βούτυρο

για το σολομό
σολομός σε φιλέτα

mirin
σάλτσα σόγιας
ταχίνι
1 σκελίδα σκόρδο
το χυμό και το ξύσμα από ένα λεμόνι

Ανακατεύουμε τα υλικά (ποσότητες ανάλογες με την ποσότητα του ψαριού) και αφήνουμε το ψάρι να μαριναριστεί για ένα βράδυ στο ψυγείο.
Ψήνουμε στο grill ή σε καυτό τηγάνι.

για τη σαλάτα
φινόκιο
ραπανάκια
κινέζικο λάχανο
βλαστοί ρόκας

για τη σάλτσα ταχίνι
2 κ.σ. ταχίνι
λίγα φυλλαράκια κόλλιανδρο
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. mirin

Βάζουμε τα υλικά σε ένα βάζο, (κλείνουμε το καπάκι) και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία κρεμώδη σάλτσα. Ανακατεύουμε με τα λαχανικά.
Σερβίρουμε με το παγωμένο ελαιόλαδο στο πλάι.

   

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου