Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Απλα: Κοτόπουλο γεμισμένο με κολοκύθα/σάλτσα ροδιού


 Το ρόδι, κρατά αναμφίβολα τον τίτλο του πιό δημοφιλούς υλικού της σεζόν. Υπέροχο χρώμα με ισχυρό γευστικό χαρακτήρα, από τη στιγμή που θα μπει στο πιάτο τίποτα πια δεν θα είναι το  ίδιο. Ούτε αυτό το κοτόπουλο των γιορτών.

1 κοτόπουλο, πλυμμένο και καλά στεγνομένο

για τη γέμιση
200 γρ σύγγλινο
4 πράσα σε φετούλες
2 κούπες κολοκύθα ψημμένη, σε κύβους
ξύσμα από ένα λεμόνι
μερικά φυλαράκια φασκόμηλο
2 κσ ελαιόλαδο
1 κσ βούτυρο
αλάτι και πιπέρι

για το αρωματικό ελαιόλαδο
50 ml ελαιόλαδο
1 κσ βούτυρο
1 κγ μέλι
1 κγ καπνιστή πάπρικα

για τη σάλτσα
1 κούπα χυμό ροδιού
1 κούπα σταφίδες
1 κσ μέλι
1 κγ καπνιστή πάπρικα
λίγο τσίλι/ταμπάσκο/μπούκοβο
μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού
1 κγ βούτυρο

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σιγοβράζοντας τα υλικά. Στη συνέχεια τα πολτοποιούμε. 
Ετοιμάζουμε τη γέμιση, σοτάροντας τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν.
Γεμίζουμε το κοτόπουλο, το δένουμε γερά και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για τουλάχιστον 45 λεπτά. Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο το αλείφουμε με το μείγμα ελαιολάδου, τρείς-τέσσερις φορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου