Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

Απλά: Το ριζότο κολοκύθας




Ριζότο κολοκύθας με φασκόμηλο
υλικά για 4 άτομα

150 γρ ρύζι για ριζότο
2 κόκκινα κρεμμύδια ψιλοκομμένο
100 ml λευκό κρασί
750 ml τσάι φασκόμηλο 
δύο χούφτες κολοκύθα ψημμένη στο φούρνο
1 κσ βούτυρο
λίγη παρμεζάνα
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

για το σερβίρισμα
αμύγδαλα/κόκκινο πιπέρι

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι, το ελαιόλαδα, αλατίζουμε και αφήνουμε να γλασάρει. Προσθέτουμε το ρύζι και την κολοκύθα, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό. Όταν το ρύζι πάρει να είναι έτοιμο, προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα και σερβίρουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου