Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Πανσέτα: σε τραγανή ζύμη από κουλούρι Θεσσαλονίκης #λυσάξτεhipsters #estrella Θεσσαλονίκη

Μία συνταγή που συνδιάζει το τραγανό κουλούρι Θεσσαλονίκης και τις χοντρές ζουμερές πανσέτες. Μία συνταγή που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς  followers του Βαλάτου. Σερβίρεται ζωή να χουμε @εstrellaτηεσσαλονίκη


για τη ζύμη κουλούρι Θεσσαλονίκης

320 ml νερό
12 gr μαγιά ξηρή
30 ml ελαιόλαδο
650 gr αλεύρι για πίτσα
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη

σουσάμι για το πασπάλισμα

για την πανσέτα
δύο πανσέτες πάχος ένα δαχτυλο μεγάλο
μαριναρισμένες σε ελαιόλαδο, ξύδι, κύμμινο, σκόρδο, καπνιστή πάπρικα

ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
γραβιέρα τριμμένη στον τρίφτη

για τη ζύμη
Βάζουμε στον κάδο του Thermomix τα υγρά υλικά και τη μαγιά, 3 λεπτά, 37 βαθμούς ταχύτητα 3. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη, 3 λεπτά, ταχύτητα στάχυ. Αφήνουμε τη ζύμη για μισή ώρα να φουσκώσει, την ανοίγουμε σε ένα πολύ λεπτό φύλλο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 220 προθερμασμένους. Πρέπει να γίνε μία σκληρή τραγανή ζύμη.

Ταυτόχρονα: σκουπίζουμε το κρεάς καλά καλά από τα υγρά. Ακουμπάμε τις πανσέτες σε ένα καυτό τηγάνινα κάνουν φσσσσ και να παρουν κρούστα. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, καπακώνουμε και αφήνουμε να καραμελώσουν. Αυτό θα γίνει χωρίς να προσθέσουμε ζάχαρη, είναι σχήμα λόγου. Μετά από 7 λεπτά γυρίζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 7 λεπτά. Στο τέλος ανοίγουμε το καπάκι και περιμένουμε να φύγουν όλα τα υγρά.

Απλώνουμε τις φρέσκια ντομάτα στην ψημμένη ζύμη, τις ψημμένες πανσέτες και τη γραβιέρα. Βάζουμε στο grill για 3 λεπτά ίσα να λυώσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου