Τρίτη, 7 Μαΐου 2013

cake:mascarpone #Thermomix




υλικά για ένα παντεσπάνι που θα γίνει τεράστιο και θα μπορέσετε να κόψετε στη μέση

4 αβγά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. baking powder
το χυμό από 1 λεμόνι

Βάζουμε στον κάδο τη ζάχαρη και τα αβγά και χτυπάμε 3 λεπτά, ταχύτητα 6.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (όχι δεν κοσκινίζουμε το αλεύρι) και χτυπάμε 30 sec ταχύτητα 6.
Αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ψηθεί.
Ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος του ταψιού και το ύψους του cake.
Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε στη μέση με ένα μαχαίρι του ψωμιού.

υλικά για την κρέμα mascarpone
400 γρ. mascarpone
80 γρ ζάχαρη
το ξύσμα από το λεμόνι που χρησιμοποιήσαμε παραπάνω
4 κ.σ. γάλα πλήρες

Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο και χτυπάμε για 30 sec ταχύτητα 6.
Μεταφάρουμε σε ένα δοχείο και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει.

Υ.Γ. Μπορείτε να το φτιάξετε και με ένα απλό mixer, με τα ίδια υλικά και περισσότερο κόπο.
Γνωρίστε το εδώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου