Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Cake κακάο με χουρμάδες

Την εβδομάδα αυτή έγινε ο χαμός του χουρμά. Το βράδι της Κυριακής και την ώρα που μόλις είχα ξεφουρνίσει το δικό μου cake, δύο -καλά τρεις- άλλοι άνθρωποι τουλαχιστον ανέβαζαν συνταγές με το ίδιο συστατικό; Σύμπτωση τουλάχιστον.

(Η συνταγή της Μimi και του Majeriko)

1 κ.σ. μαγειρική σόδα
1 κ.σ. ξύδι


1 κ.σ. κανέλα

1 κούπα αλεύρι από χαρουπάλευρο
1 κούπα βρώμη και λίγο ακόμη για τη φόρμα 
1 κούπα κακάο
1 κ.σ. κανέλα

1 κούπα τσάι ιβίσκου
1 κούπα πουρέ από χουρμάδες
λίγο λάδι για 

Προθερμαίνουμε το φούρνο. Λαδώνουμε μία φόρμα και πασπαλίζουμε με λίγη βρώμη, όπως θα κάναμε αν είχαμε αλεύρι. Αυτό θα βοηθήσει το cake να μην κολλήσει αλλά θα δημιουργήσει και μία ωραία τραγανή κρούστα. 
Διαλύουμε τη σόδα στο ξύδι και την αφήνουμε να αφρίσει. Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υγρά και τα ενσωματώνουμε στα ξηρά υλικά. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, απλώνουμε σε μία φόρμα για cake για ψήνουμε για 40 λεπτά στους 200 μέχρι να έχουμε ένα ζουμερό στην καρδιά του cake. 

Μπορούμε να σερβίρουμε με πουρέ από χουρμάδες. 

*για τον πουρέ από χουρμάδες.
Μουλιάζουμε 200 γρ χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι σε κομμάτια σε μία κούπα χλιαρό νερό. Περιμένουμε για δέκα λεπτά και πολτοποιούμε. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου